2011. április 6., szerda

Túra Pilisszentkeresztnél, a tanösvényen...

Sugi és János viszonylag gyakran mennek kisebb, gyerekes társasággal erre az erdei ösvényre, ahol hidak sokasága, és ismeretterjesztő táblák sora teszi érdekessé az utat.

Sajnos egész nap lógott az eső lába, de szerencsére csak nem szakadt ránk az ég.

A gyerekek élvezték a túrát. Marci eleinte tartott Fánitól (Sugiék kutyája), és menekült minden közelítésre, de szerencsére csak megszokta.

A patakot gyakran keresztezni kellett, ami külön mókásnak hatott mind a gyerekek, mind a kutyák számára... és még nekem is tetszett.

Legalább 8 hídon mentünk keresztül, de a terep viszonyok így is érdekes kihívást jelentettek az apróknak.

A sziklák közt egyre több növény előbújt már a tavaszi hőmérsékletre, és így egyenként nézegettük a gyerekekkel a lila, sárga, és fehér virágocskákat. Még hóvirágot is találtunk.

A túra végén keksz osztás volt, amire sorban álltak a távot teljesítő gyerekek... és a kutyák is. :-)

Nikita nagyon elfáradt, már nem a régi fürge kiskutya. Nehézkesen jött ki a patakból, és nem rohangált fel-le, ahogyan régen.

Már nem tudta tartani a tempót a kajla Fánival, de csak ezekben a szélsőséges helyzetekben tűnik annak a 13 éves kutyusnak ami, egyébként ugyanolyan mint egy évtizeddel ezelőtt.

Az apróságok jól érezték magukat. Kicsit átfáztak, és már nagyon jól jött az autó, amikor megérkeztem vele, és beszállhattak az előfűtött szűkös, de otthonos üléseikbe. Hazáig szinte mindenki be is aludt. Én szerencsére nem. :-)

Nincsenek megjegyzések: