2009. augusztus 25., kedd

Aug 20, hosszú hétvége...

Eljött a hosszú hétvége. Elképzelésünk szerint ezzel a pár nappal pontot teszünk a ház építésének végére. Ennek segítésére Sugi és János két napra is bevállalta, hogy szórakozást és kellemes programokat szerveznek Édunak és Marcinak.

Augusztus 20: Reggel neki is feszültünk a tennivalóknak. Szép nap volt, így a tetőtérben a szigetelés szúrós kőzetgyapot részecskéi miatt felvett maszk, kesztyű, hosszú nadrág és hosszú ujjú ing nem volt túl nyerő kombináció. A munka legkevésbé sem volt látványos, egész nap kopogtattunk apósommal, gyapotot fűrészeltünk, és gipszkartonokat, deszkákat cibáltunk. Estére úgy kimelegedtünk és kimerültünk, hogy nagyszerű, mindent feledtető élmény volt felfedezni a kerti medencében a hűvös vízben a fejelgetés élményét, mely Hong-Kongi élményeket idézett fel bennem, ahol Lacival fejelgetve pancsoltunk gyerekek módjára a dzsungel szélén, a helyiek legnagyobb megrökönyödésére.
Este nem volt gond az alvás.

Augusztus 21: Ma melóztam a Splendorban, de Gábor ma is sokat dolgozott a házon, és lefektette a hálóba tervezett emelvény alapjait.
A gyerekek strandon voltak Sugival és Jánossal, és nagyon élvezték. Kaptak műanyag kishajókat, és nem nagyon akartak hazajönni a nagyszülők élményekkel teli programjáról.

Augusztus 22: Mára már nem mondtak olyan jó időt, de amíg a tető szigetelésen dolgoztunk, azért kitartott a meleg. Gee bátyám segített, ami jól jött az utálatos tető projectben.
A gyerekek ma is Sugimamával és János papával csináltak programot. Az állatkerti séta nagyon jól sikerült, 2x látták a fóka showt, és hosszan meséltek az össze többi apró eseményről is. Édua paci forma, a fiam helikopter forma lufival, tért haza... hiába, nekünk csak kukac, nyuszi vagy gömb jutott anno. :-)
Ma sem nagyon akartak haza jönni.
Este felé meglátogatott minket pár ismerősöm, akikkel a fotózás kapcsán ismerkedtünk meg. Este még segítettek a padlás feljáró behelyezésében, majd megismételtük a medencés fejelgetős felfrissülős naplezárást, bár az idő hűvösebbre fordult.
Marci, fémből készült, csodálatos piros, modern módon felspécizett régimódi autót kapott, Édua pedig jeges maci vászon figurát a látogatás emlékére Ervintől, melyek azóta is a legnagyobb kedvencek. Kedves dolog volt ez a túlzott ajándék, de érdekes módon a gyermekeimnél mindkettő 10 pontos ajándéknak bizonyult. Édua a "Cidri"nek nevezett mackóhoz olyan bensőségesen ragaszkodik, hogy egészen meglep.
Tiborral, Zitával, Ervinnel és Orsival sokáig beszélgettünk este, majd átadtuk nekik a jogot a már majdnem elkészült házban töltött első éjszakára.
Esett este az eső.

Augusztus 23: Ma reggel korán keltünk, hogy Tibiről és Zitáról készülhessen pár közös kép a műtermemben.
Az idő lehűlt, így kellemesebb körülmények közt folytathattuk a munkát a házon. Még tartoztam egy nappal a tető munkálatokon, de befejeztem. Gábor közben befejezte az emelvényt a hálószobánkban, mely a hálónk felét emeli magasabbra az ágyunk alatt. Igen szép lett. Orsim szegény, hatalmas pocakjával, és a gyerekek "segítségével" összeállított több IKEA bútort is, hogy a gyerekeknek legyen hova áthordani a ruháit a jövő hétvégére tervezett költözködéskor.
Kezd pofás lenni a házunk. Sok takarítás, parketta szegő lácek, és bútorok kellenek, és kész.

Dani

Nincsenek megjegyzések: