2009. augusztus 4., kedd

Látogatás a ferihegyi Repülőgép Emlékparkban

Talán ismeritek páran a nagy sikerű Anna, Peti Gergő c. könyvsorozatot, melyet gyerekeknek írt és illusztrált a szerző. Kedves történeteket gyűjt össze benne egy anya, aki családi eseményekről ír pár sorban oldalanként, mint: születésnapozás, fürdőzés, reggeli indulás, gyerekek játéka, stb.
Nos a gyerekek a könyvben éppen akkorák és olyan neműek mint nálunk, s a történetek nem múló slágerként futnak, azzal a különbséggel, hogy mi Édua, Marci, Bálintként fogalmazva meséljük a történeteket. Ezzel nagyon jól sikerül bevezetni a köztudatba Bálintot, és a gyerekek pontosan tudják, hogy testvérük születik. Nagyon várják, és a mesék alapján el is tudják képzelni, hogy milyen lesz a kis tesó.
Az egyik ilyen story egy látogatás a ferihegyi Repülőgép Emlékparkban, amely Marci fiam egyik fő kedvence, hiszen ő nagy tisztelője minden járműnek, és így a repcsiknek és helikoptereknek is. Már nagyon régóta készülünk oda, de feltételként szabtuk Marcinak, hogy rendeltetésszerűen kell használnia a bilit. Most, hogy ennek is eljött az ideje, ellátogathattunk végre a kiöregedett repülőkkel, helikopterekkel, radarral, lámpákkal, és más vontató, irányító és szállító járművekkel, repülőgép motorokkal teli parkba.
A gyerekek nagyon élvezték, szaladgáltak a fűben, a lemenő nap szépen átvilágította a hajukat, és a kellemes szél szépen lobogtatta a ruhájukat és a frizurájukat.
Édua stewardessként kiszolgált minket csirkét és halat ajánlva, majd vizet és desszertet szolgált fel egy utasszállítóban, de megmásztunk egy 60 éves ezüst repcsit, és a szárnyán sokat csúszdáztunk, mászkáltunk, játszottunk.
Sajnos többnyire zárva voltak a nyugdíjas gépek, ami meg nyitva volt, annak sem lehetett bemenni a pilóta fülkéjébe. Pedig az Anna, Peti Gergőben másképpen volt, és arra nagyon készültünk. Kár.
Ugyanakkor mindenkinek nagy élmény volt. Én sokat fényképeztem, Anyu pedig a sok rágcsálót figyelte egy nagy repülő árnyékában pihegve, miközben mi bejártuk a parkot.
Kellemes egyórás tevékenység, mindenkinek ajánlom.

Nincsenek megjegyzések: