2012. április 17., kedd

Csabiékkal kürtős kalácsot sütöttünk...

Kitartott még a nyári meleg, és jól esett a kertben játszani, eszegetni, sportolni, így aztán gyakran ültünk ki egy kis sütögetésre, főleg ha van hozzá társaság. Csabi a katonaság óta jó barátom, és néha összejövünk, hogy vihogva röhögjünk a régi szenvedések közt duplán értékes szatirikus részleteken.
Csabinak mindig voltak barátnői, de valahogyan megszakadtak ezek a kapcsolatok, pedig szerintem igen oda adó emberke, és láttam ezt azon keresztül is, hogy mennyire különleges ékszereket terveztetett velünk nekik. Most viszont készült valami olyasmi, ami eddig nem.

Egy eljegyzési gyűrű. Rég dédelgetett színváltó trillion csiszolású zafírral készített palládiumos gyűrű készült apró gyémántokkal, minden ízében különlegesség. Nem mintha ez határozta volna meg a kapcsolat sikerét, de a nagy Ő igent mondott, és mi is megismerkedhettünk Vele.

Csabiékat a korcsolya törzs indiánjai fogadták, és bevonták őket a focizásba, motorozásba, csúszdázásba, amíg előkészítettük az est fénypontjának számító kürtős kalács sütést a grillen.

A romantikus naplementében elkészítettem pár képet /alig volt fény :-( /, hátha lesz köztük kedvelt, maradandó emlék.

A kürtős kalács készítés évek óta nagy favorit a családban. Eleinte csak a nagyi készített, de mára már minden lány képes az elő állítására. A család a hajdani balatonfüredi kürtős kalácsos receptje szerint süti, rákaramellizált cukorral körben.

Már a grillezés is móka, főleg ha édesség sül. Nem is elég, hogy egy készüljön, a forró, kívül roppanó, belül puha, habos kalács nem szokványos finomság, a sorozatban készülő megoldások közel sem járnak hozzá.

Jót beszélgettünk, és felelevenítettük a régi emlékeket, meghallgattuk az új sztorikat, és mi is elmondtuk a mieinket. A gyerekek is az övéiket. Közben sercegve forgott a tésztacső.

Ezúttal én is rákerültem a képekre Csabi jóvoltából, így kiderül, hogy a gyerekeknek van azért apjuk is. Itt éppen a törzsfőnök lányával Libbenő Pillangóval, és a főkostolóval: Pocokarc Haspókkal pózolunk a képen.


Sajnos nem nyúlt éjszakába a beszélgetés a tűz mellett, mert a gyerekek korai takarodójával együtt Csabiék is fellőtték a pizsamát... hiszen hűvösödött... közelít az ősz.

Nincsenek megjegyzések: