2012. december 26., szerda

Milano, egy csalódott hétvége...

Nagyon ígéretes üzleti találkozóra jött felhívás Olasz országból, ami miatt kiutaztunk Milano-ba. Befektető szeretett volna nagy értékben ékszert rendelni tőlünk.
 A találkozón komolynak tűnt az érdeklődés, de ahogyan haladtunk, egyre több esetben csendült meg a vészcsengő bennünk. Másnapra úgy találtuk, hogy pénzmosásba akarnak belekeverni bennünket, ami a felajánlott szokatlanul nagy összegek és profit miatt különösen nehéz döntés elé állított bennünket.
 Végül rájöttünk, hogy a nagy haszon csak délibáb, és sokkal több rizikóval jár az ügy, mint amit be tudnánk vállalni. Őket nem a mi "nagyszerű" designunk és alkotásaink érdekelték, csak a gyémánt és arany mennyiség, s mindezt elég kétséges módszerekkel szerették volna, így hátat fordítottunk nekik.
 Így tehát romantikus hétvégét formáltunk a Milano-i tartózkodásból, ami nem ment könnyen, mert Milano nagyon unalmas hely. Nem nagyon sikerült parkokat, helyi látványosságokat, jó éttermeket találni, az időjárás sem volt az igazi, szóval nem igazán jött be. Talán az egyetlen kivétel a Dóm és környéke volt.
 Az épület valóban lenyűgöző. Mind monumentalitásában, mind belső és külső ornamentikájában. A tetőn olyan gazdagon faragott kő csipkék és szobrok tömege található, ami egészen meglepő technológiai fejlettséget és mesterségbeli tudást feltételez.
 Rendben, az Itáliai építészet kiemelkedő színvonalát nem vonta kétségbe senki, de más megtanulni az iskola padban, más még az utcáról is felmérni, és más a többszintes tetőn karnyújtásnyi távolságban csodálni.
 Bejártuk a főtér környékét, de csak modern divat üzletek sorát találtuk (kis területen), melyek koránt sem olyan impozánsak, mint Róma, Párizs, vagy London hasonló bevásárló utcái. A sok turista közt világítottak a helyi ügynökségek miatt ide vonzott modellek, akik jól öltözött, dekoratív lánykák voltak, és nem kevesen.
Sajnos a dóm, és a helyi különlegességek sem tudták igazán feldobni a város unalmas egyhangúságát. Kipipáltuk, jártunk itt is.

Nincsenek megjegyzések: