2011. március 18., péntek

Napos hétvége, Bazsi és Andris vendégsége nálunk...

Édua egyszercsak bejelentette, hogy hiányzik már neki Andris, aki kicsi korától nagyon kedves játszó pajtása volt azokon az eseményeken, amikor Balázzsal, Esztivel, és Andrissal együtt csináltunk programot: Szigetközben, Ausztriában síelni, vagy Pltivicén vagy ahova éppen mentünk.

Elhívtuk tehát Balázst és Andrist egy szép napos hétvégén, és hogy jól érezzék magukat, közösen sütni kezdtünk nekik, apró kis kakaós csigákat a gyerekekkel közösen.

Szeretnek főzni, sütni, segíteni, csak nem mindenre alkalmasak még, de lelkesek, és így nap mint nap egyre jobbak.

Kenik a tojást, szórják a kakaót, csavarják a csigát, és figyelemmel kísérik ahogyan sül, szóval nagy szükség van a jelenlétükre !!!

Mire a sok apró csigusz megbarnult, és illattal telt meg a napfényben fürdő konyha, megérkeztek a srácok.

A friss csiga mindenkit jobb kedvre derített, csak szegény Bálint volt nyűgös, aminek az oka is kiderült, szegény belázasodott, és még Balázs csini sapija sem segített neki.

El is nyomta a kis pockot az álom, és hosszan épülgetett a kis szervezete nyugalomban, amíg a nagyok játszottak féktelenül.

A társas játékok, mesefigurák, domino, dzsenga, és minden régi és új játék figyelmet kapott.

Mikor elunták a gyerekek a kék terem nyújtotta érdekességeket, akkor ránk csimpaszkodtak, és a társaságunkat keresték. Jobban mondván a nagy darab kivarrt tetkós rockert kezdték aprítani. :-D

Aztán kis mesenézés következett, és ezen a szakaszon kisimultak a hullámok, és mindenki elegendő oxigénhez jutott.

A "Zöldek" is szinkronba kerültek ismét, csak a kakaós csiga maradékok hoztak arcukra ismét némi érettebb színt. :-)

Levezetésképpen egy nagy össznépi társasjátékkal dolgozta le mindenki a túlzásba vitt kalória fogyasztásból származó kilókat.

Elcsendesülő házunkban még sokáig kutattunk megbúvó csigamorzsákra vadászva, de kudarcra ítélt próbálkozásnak bizonyult minden erőfeszítés.

Nincsenek megjegyzések: