2011. március 19., szombat

Barátaim végre elkezdték az életüket...

A kamaszból nem egy csapásra lesz felnőtt. A munka, az önellátás, az együtt élés, de talán leginkább a gyermek nevelés az, amik felnőtté tesznek valakit. Mikor egy fiatal férfi ragaszkodik a függetlenségéhez, az agglegény státuszához, és sztárolja a szabadságát, akkor csak palástolja a bizonytalanságát, a félelmét. Az élet -szerintem- valójában a gyermekkel kezdődik.

Nem tudom, hogy én voltam koravén, vagy a többiek lassúak, de már hét éve megkezdtem az életemet, és kedvenc barátaim csak most szánták rá magukat szent szingli életük feláldozásának, és gyermek nemzésére. Így fürtökben lógnak az apró babák mindenfelé, és a macsók apukákká alakultak. Javukra kell írjam, hogy jól áll nekik, és elvezik.

Így történt tehát, hogy három apróság és a tavasz első napjainak beköszöntével kisebb kerti gyülekezőt szerveztünk Bishopék telkén, ahol megismerhettük Nimródot (Ramirez), Líviát (Buxa), és ismét láthattuk Leventét (Bishop). Az aprólékok még nem voltak önjárók, mert 4-8 hónapos kör közt mozogtak, de már néztek, és kicsit kommunikáltak is.

A gyermekeim után Levi volt a rangidős.

Édua már a felnőttekkel együtt gondoskodtak a kisebbekről, és segített tüzet rakni, sütni.

Bálint a maga másfél évével igazi szeniornak számított, egyedül sétált, vigyorgott, és huncutkodott.

Apa és fia összenéz: :-)

Marci első sorban a piros lézerkard formájú szappan buborék "fújó"-val hadonászásban élte ki magát, majd édesség pusztító üzemmódba váltott.

A telken körbe szaladgáltunk a gyermekeink után, a többiek csak riadtan figyelték, hogy mi lesz velük a vihar utáni csend végével kezdődő gyerek utáni futkározás időszakában. Néha szánva kérdezték: hogy bírjátok hárommal ? :-) Nem tudják, hogy ez ez örömteli teher, és erőfeszítés nélkül megy.

Sajnos még nincs nyár, és hamar elindult a nap nyugvópontja felé, így hűvösödni kezdett, de mégis kinn voltunk, és egyre többet leszünk. Örömmel láttuk, hogy mindenkiben egy új élet virága nyiladozik, ahogyan sarjaikra csodálkozván jönnek rá az életük valós értelmére... persze ahhoz még kell pár hónap, ezt is meg kell tanulni.

Nincsenek megjegyzések: