2016. június 20., hétfő

2015, vége a nyárnak...

Az ember mindig reménykedik egy kicsit, hogy még tart a nyár, még lesz egy kis vénasszonyok nyara, és akad még esély egy két kiruccanásra, kevés ruhás eseményre, kirándulásra, és nem azonnal az ősz szottyosságával kell szembesülni.
 Augusztus 20 kiemelkedő dátum. Talán összefügg az állam alapítás ünneplésével, meg azzal, hogy ilyenkor mindenfelé tűzijáték és rendezvények vannak, de még inkább azzal, hogy hazaindulnak a nyaralók, és mindenki tudja, hogy rövidesen kezdődik a suli, vége a nagy szabadságnak.
 Nálunk egybe esik ez a dátum a karácsonyi készülődés megkezdésével is, de ez egyik oldalról a műhely működéséről árulkodik, másszor szerelmesem rajongásáról a legszentebb ünnepének csodájáról.
 Idén az augusztus 20 Balatonfüreden ért bennünket, ahol a szomszéd gyerekekkel nagyokat lehet játszani, mókázni a kertekben, az utcán és a gyerekszobákban is.
 De nem csak ez tette a füredi tartózkodást különlegesebbé, hanem az is, hogy a családból hirtelen többen is jelen voltak, mint általában.
Gábor és Bori hazajöttek Angliából, hozták az unokatesókat, hogy együtt lehessenek egy kicsit. Mivel nagy barátok, és nagyon jól megértik egymást, ez nagyon örömteli volt mindenkinek.
 Sajnos egyedül az időjárás nem volt az a kimondottan nyárias. A szeles, és néha esős időben jól fel kellett öltözni, de ez nem lehetett akadály a jókedvhez.
 Az egymással való kergetőzés és viccelődés nem vesz figyelembe felhőket és szelet. A kaland maga volt a társaság, a hajó út már csak hab volt a tortán.
 Ráadásul nagyiék is ezer éve nem voltak már séta hajókázni, ami meglepő, de elég általános a vízparton lakó embereknél.
 Természetesen most is rendszeresen mentünk sétálni a korzóra, és minden este betartottuk a szigorú szabályzatot, miszerint érinteni kell a fagyizót.
Emellett jó eséllyel látogattuk meg a hatlépcsőst, alias Muskátli Vendéglőt, ahol a méltán híres velős pirítós nem nagyon veszít népszerűségéből.
 Marcika éppen kipróbálja az ideiglenesen felállított aktuális pénznyelőt, a hidraulikus mozgásokkal valószerűvé tett (?) szimulátort, ahol apját utánozva faltól-failg pattogva abszolválta a versenypálya hosszát.
 Füreden egész nyáron minőségi szórakoztatás folyik. Színvonalas rendezvények, fesztiválok és valamilyen témakörnek dedikált napok sorakoznak egymás mellett.
 Ilyenkor rendszeresen futunk össze barátokkal, ismerősökkel és vevőkkel is. Nem volt ez másképpen most sem.
 Mikor pedig besötétedett, együtt rugóztunk a Kalálka Együttes ritmusaira a gyerkőcökkel, foszlányokat felidézve a gyerekdalokból, melyeket annak idején repeat-all üzemmódban hallgattunk.

Nincsenek megjegyzések: