2011. július 25., hétfő

Húsvétolás

A húsvét egy újabb lehetőség, hogy a gyerekeket megajándékozzuk egy kupac apró ajándékkal, lehet verselni, locsolni, nagyokat kajálni. Ezért aztán nagyon várják :-)

Marcika meglepő módon emlékezett a tavalyi versre, de azért tanultunk újat is. Édua már nagyon készült a tojás festésre, anyu pedig ünnepi díszbe öltöztette a lakást.

Fülesék idén is szereztek két kis nyuszit kölcsönbe, akik már napok óta bujdostak, hogy a gyerekek ne vegyék észre őket. Amíg a család a templomban figyelték Isten igéjét, és a feltámadás történetét, addig otthon minden a helyére került. Nikita párszor ugyan ráhozta a szívrohamot a nyuszkókra, de a család még időben jött haza örülni.

Édua még imádja, hogy locsolják, és ő cserébe tojást adhat, sőt, ő is megtanult egy köszönő verset, ami nagyon szépen passzol a locsolóversekhez.

Nagyapa olyan hosszú verset mondott, hogy mindenki más verse együtt sem volt olyan. És egy igazi szép költeményt. Hiába, igazi gentleman.

Marcika szenvedélyesen gyűjtötte a csokitojásokat, a kinder tojásokat, és a sima tojásokat is. Mindenhol vadászta, és pusztította a csoki vagy csokinak látszó tárgyakat.

Azért a játékok is klasszak voltak. Nagyapa és Marci éppen kilövik a csúzlis repcsit.

Korábbi években egy csomó családi barátot végig jártunk, és mindenféle osztálytársakat is, a végén pedig a nagynénémékhez mentünk, de az utóbbi években ez leegyszerűsödött.

Bálintnak minden vicc új, dédi pedig szívesen mutatja meg neki a világot.

Bubu dédihez megyünk hétfőn, ahol a szüleimmel, tesómmal, és Mamával találkozva zabálunk, miközben szétégetjük az orrüregünket a tormával. Buli ! :-)

A büdösítés itt is ment persze, de Léninek is tetszett a rituálé.

Gáborék Londonból jöttek haza erre a jó kis összejövetelre.

Persze évek óta ugyanazok a versek, az újak nem az igaziak. Bezzeg a sonka és a bejgli :-)

Az ünneplést egy jó kis Monopolyval zártuk, amit a Toy Story c. mesével adtak el a készítők, és ennek megfelelően játékokkal lehet kereskedni, meg ilyenek.

Nincsenek megjegyzések: