2013. december 25., szerda

Köszöntés, falunap, évzáró lángos sütés...

 A nyárral együtt egyre több dolgot lehet csinálni, mindenki szervezi az összejöveteleket, és már a választás a nehéz inkább.
 Lassan nyaralni megyünk, de előtte összehoztunk egy pár fontos találkozót a hétvégén.
 Tesómék hazajöttek Angliából, és nálunk köszöntöttük fel Leventét, aki gitárt kapott, hogy ő is része lehessen a csládi trend main streamjének.
 
Illetve felköszöntötték Bálintot is, akinek a névnapjáról maradtak le. Februárból...
Másnap lementünk megtekinteni a falunapokat, aminek kapcsán minden esetben komoly rendezvény sorozat látható a pincék környékén, a dombon.
A -volt- Kormorán együttes
 Koncertek, mutatványosok, árusok sora szolgáltatja a hangulatot.
 Ennél is izgalmasabb, hogy sok ismerőssel lehet találkozni, és együtt bolondozni.
 A pincehegyet egy hosszabb gyalog út köti össze a falu főterével, ami ugyancsak komoly rendezvényeknek ad otthont, és ezen a gerincen vásárosok kínálják a portékáikat.
 Szerintem kellemes esemény. Persze, van pár műanyag édesség árus és lehúzós is, de szerencsére nem egy Etyeki Kezes Lábos, ahol minden a lehúzásról szól.
 Édua nagyon izgult, hogy a fellépésen ne essen le az üveg a fejéről a tánc alkalmával, s ő volt az egyetlen, akinek végig fennmaradt.
 Az iskola végeztével a szülők össznépi lángos sütést szerveztek a Pátyi Kanyarban található játszótéren. Mindezt azért (is), mert megváltunk kedvenc tanítónéninktől.
 A srácok a homokos, hintás, csúszdás, mászókás szokványos mókán túl érdekesebbet találtak. A locsolót.
 Ebből hatalmas kaland lett, és egy órán át készítettem a lemenő nap fényében a különleges képeket egymás után az önfeledten kacagó osztályról.
 Az anyukák csapata közben nekigyürkőzött a lángos alapjainak megteremtésével...
 ... amíg az apukák csapata a férfiasabb résszel próbált zöld ágra vergődni.
 Szépen minden a helyére került, és egymás után készültek a különböző ízesítésű lángosok.
 Édua nagy elánnal vette ki a részét mindenből, Marci pedig még egyszer jót játszott a régi ovis társaival. Jövőre ő is naaagy, iskolás lesz már.

Nincsenek megjegyzések: