2012. augusztus 5., vasárnap

Bálint névnapja...

János papa és Sugi mama hétvégéken szokott hozzánk jönni ha valakinek születésnapja vagy hasonló ünnepsége van. János papa ilyenkor nagy szenvedéllyel készít tortát általában, éneklünk, ajándékozás, csomagbontás, építgetés, majd körbe ül a család, és együtt tortázunk.


Ezúttal az eseményt sikerült úgy időzíteni, hogy a testvéremék is épp hazalátogattak Londonból, és így ők is jelen voltak a legkisebb gyermekem köszöntésénél.


Mindenkinél eljön a Thomas (a gőzmozdony) időszak, és az én kisfiam nagyon szereti a vonatokat, így Thomast is. Minden járművet imád, így a repülőkért is oda van, szereti az autókat, hajókat, motorokat, stb. Igazán fiús gondolkodású, de talán Marcinál is jobban rajong ezekért.


Édua bemutatja a kedvenc játékait a telefonon, Gee pedig gyorsan letölti magának is azokat, melyek őt is érdekelhetik. Így aztán tudnak online játszani együtt a Barbie öltöztetős játékkal :-D

Ilyenkor sok esetben a nagyok is kapnak valami apróságot, és nagy az öröm. Az utóbbi időben a legónak van a legnagyobb respektje, és egyformán érdeklődnek a nagyok a kicsi új szerzeménye után, ahogyan az aprólék a nagyobbaké után.


A "Verdás" legó tehát nagy érdeklődésnek örvendhetett.  egymás kezéből vették ki, hogy megnézegethessék egy kicsit.


Ezúttal nem János papa készítette a formázott marcipán tortát, de minőségi finomság volt. Szépen fogytak a marcipán díszek, és mosolygósra kenődött a csoki töltelék.


Később beállt a nyugalom, ki erre, ki arra heverészett, és emésztettük a sok cukrot. Csönd volt, csak halk berregés hallatszott az ünnepelt irányából. :-)


Mikor magunkhoz tértünk, felsorakoztak a gyerekek az X-box előtt, és bemutatták kedvenc játékaikat a telefonnál nagyon képernyős video játék előtt is. Ezt a kamerával ellátott játékot azért kapták ősszel, hogy ha nem is tudnak kimenni a zord időjárásban, legalább valami itt bent is mozgásra sarkallja őket. Most jól jött lemozogni a plusz kalóriákat.


A sport gyűjtemény a kedvenc, amin számos változatát lehet kipróbálni az olimpiai sportoknak, és néhány egyébnek is. Marci nagy kedvence a box, melyben vállból forgatott karokkal, Asterixhez hasonló technikával aprítja az ellenfeleket. Ez esetben a bátyámat, aki nem adta azért könnyen a győzelmet !

Kellemes nap volt, de estébe hajlott, így mindenki hazafelé indult, a gyermekek pedig fürdeni, hogy legyen egy kis idejük még az altatás előtt örülni az újdonságoknak.

Bálint az új autóival aludt :-)

Nincsenek megjegyzések: