2012. augusztus 5., vasárnap

Húsvétolás

 A gyerekeknek kiemelt fontossággal jár pár esemény, és ezeket már napokkal, hetekkel előre számon tartják, és számolják, hogy mikor érkezik. Így volt ez a húsvéttal is, ahol valami különleges ajándékot lehet kapni, meg jönnek az Ábelék, meg egy csomó finomságot, csoki tojást és hasonlókat lehet kapni.

 Nekem valamiért csak a stressz miatti rossz érzés maradt meg a Húsvéttal kapcsolatosan, hiszen ki kell állni, és a nagy csöndben verset kell mondani, de az aprólékoknak ez csak kaland és móka, nagyon élvezik.
 Főleg, hogy ha egy sima versért cserébe csokit és más finomságokat lehet kapni, akkor ez mindenképpen megéri. Ezért Marcival jó előre be is gyakoroltuk a verseket.
 A kis családom reggel elment a Húsvéti isten tiszteletre, hogy mi addig előkészíthessük a terepet, kitegyük az ajándékokat, és rabul ejtsük a nyuszit egy ketrecben, hogy mindenki láthassa.
 Mivel karácsony óta Marci Legolá(s)z-ban ég, és divatos az oviban a Ninjago, így nindzsás legót kapott, egyértelmű módon. Ábel ugyanígy. Édua pedig lányos, Lego Friends-et, ami ugyanúgy kompatibilis, csak lányos dolgokat ábrázol. Jelen esetben egy divattervező műhelyt.
 Amikor aztán hazaért a csapat, alig bírtak magukkal, és mikor eldörrent a start pisztoly, akkor rohanvást mentek, hogy megnyúzzák a csomagokat, és kibontsák a nyuszit.
 Ilyenkor az ember nem tudja, hogy a kamerával vagy a fényképezővel dolgozzon inkább, mert mindkettővel maradandó pillanatokat lehet megörökíteni, hát össze-vissza kapkodtunk. A lényeg, hogy nagy volt az öröm.
 Orsinak még korábban sikerült megszerezni azt a parfümöt (ami igazából nem is parfüm), amit Zólyomi Zsolt perfümőrrel együtt találtunk meg neki, a Mentor című műsor közös forgatásán. (1. rész, 2. rész).
 Éduával titokban mentünk el megvásárolni, és a kislányom egészen idáig őrizte is a nagy titkot, pedig majdnem szétrepesztette az információ. Ő is kapott valami apró mintát, amivel nagyon boldog volt. Orsi pedig már nagyon vágyott erre a valójában parfüm alapra, melynek nagyon kellemes, de igen szolid illata van csupán. Mégis jól meglepődött.
 A fiúk hasonló nindzsás legót kaptak, így sztereóban építgették. Marci mostanra ügyesen követi az építési rajzot, és helyesen állítja össze a részleteket egyedül.
 Éduának sem okoz gondot, de a lányos játékban anyu is örömmel vett részt. Főleg, mert imád minden apróságot, miniatűrt, és így a Lego is nagyon tetszett neki. Valószínű mégiscsak a kislánya örömének örült jobban.
 Bálint még nem érzi át ezeknek az ünnepeknek a lényegét. Beáll a sorba, és hallgatja, ahogyan a többiek köszöntőt mondanak, majd locsolnak, ő is kiveszi a csokitojást, mint a nagyok, aztán meg is játszani. Imádja a vonatát, és különösen az alagutat. Arcát a földre illeszti ferdén, és düzzsögve zakatolva tolja a hosszú szerelvényt hosszan és békésen.
 Az ünnepi ebéd nagy volumenű és több fogásos volt. Kerekre sámfáztuk magunkat, majd kókadozva botorkáltunk hazafelé. Szerencsére nem kellett messzire.
 Marcika új nindzsa erődítményt tervezett, és minden szükséges aprósággal felszerelte. Édua is játszott még hosszan a nyuszi hozta ajándékokkal, de délután ennél sokkal fontosabb dologba kezdett.
 Másnap Bubu dédihez mentünk ünnepelni, de tudtuk, hogy délután jönnek az osztálytársak, így mindenképpen szükség volt arra, hogy linzereket süssön, és készüljön az érkezésükre.
 Másnap reggelire átgurultunk Bubuhoz, ahol találkoztunk az unokatestvérekkel: Leventével és Lucával is, meglocsoltuk viszont Bubut, és Sugi mamát is. A hagyományos húsvéti sonka, tarja, agy-izzasztó torma, tojás, kenyér kombó már nagyon hiányzott nekem.
 A nagy játékban jól kimerült fiúcsapat beájult a hazaúton, és még hosszasan kalandoztak az álmok mezején.
 Ébredés után aztán újabb érdeklődéssel vették körül a nyuszkót. Bálint imádja az állatokat, főleg ha puha és kedves. Nikitának is nagy rajongója volt, és a nyuszit is imádattal vette körbe. Persze a többiek is.
 Aztán ahogyan az este közelített, Édua készülődni kezdett a fiúk jövetelére. Limonádét készített jég kockával. Bálint sokat segített neki.
 Csokit, linzert, tojást készített ki...
 És még rajzokat is készített a locsolás dokumentálása jegyében. Minden fiúnak másikat és másikat, amiket a locsolásért cserébe adott nekik.
 
 Aztán megjöttek a lovagok, és egymás után verseltek a kisasszonynak, aki elegánsan és kimérten fogadta a locsolók hadát. Őt még nem zavarta a sokféle illat. Nagylány szerepben, ügyesen vezényelte le az ellesett koreográfiát.
  Közben a tesója meg jól teletömte a buráját a talált finomságokkal. Mindegyik gyermek maradt egy kis játékra, kis beszélgetésre, aztán tovább álltak, hogy más hölgyeket se hagyjanak elhervadni.
Mikor minden hagyományosan megtartott ünneplés és találkozó lezárult, a nagyobbakkal moziba indultunk.
A 3d-s szemüveg még mindig újdonságként és érdekességként hat, és lehet örülni a mozi vászonról ránk ugró bestiáknak, vagy felénk suhanó tárgyaknak. :-)
 
 Rövid volt ez a húsvéti ünneplés, és tömve élményekkel. A gyerekek még számba vették, hogy mennyi mindent kaptak, és minek örülnek a legjobban.

Elköszöntek éjjelre a nyuszitól, de tudták, hogy pár napig még velünk maradhat, és csak azután megy vissza anyukájához, aki már nagyon várja.

Nincsenek megjegyzések: